Skip to main content
Цікаві факти про серце
|

Як б’ється серце, можна відчути не лише приклавши до грудей руку. Яку функцію виконує серце і як саме воно працює? За яких обставин серце дає збій? Все це ви зможете дізнатися в цій статті про факти про серце.

1. Людське серце починає битися і виконувати свої функції на 21 день після зачаття і повністю зупиняється тільки після смерті.

2. Прийнято вважати, що серце розташовується з лівого боку. Це помилка: серце знаходиться між легкими, в середині грудної клітини. А удари чутися з лівого боку тому, що аорта спрямована вліво.

3. У здорової людини частота серця – 72 удари на хвилину. За один день серце робить 100 000 ударів, а за рік – 3600000.

4. Такий орган, як серце, має власний електричний імпульс. Це означає, що навіть якщо його витягти з тіла людини, воно все одно буде продовжувати битися, але тільки в тому випадку, якщо цей орган забезпечується киснем.

5. Жіноче серце б’ється швидше чоловічого. Серце жінки в середньому робить 78 ударів на хвилину, в середньостатистичне серце чоловіка – 70 ударів.

6. Звести ризик серцевого нападу у чоловіків на 50% допоможе активне статеве життя. А як саме впливає секс на жіноче серце – не відомо.

7. Серце виробляє кожен день такий обсяг енергії, якого вистачити для переміщення 20 вантажних машин на відстань рівне 32 кілометрам.

8. Які ознаки серцевого нападу? Цікаво те, що вони різні для чоловіків і для жінок. Якщо у жінки стався серцевий напад, вона відчуває нудоту, при цьому у неї порушено травлення. Все це супроводжується болем у плечі. Причому така біль виникає набагато частіше, ніж біль у грудній клітці.

9. Завдяки роботі серця, кров надходить практично в усі клітини людського організму. Винятком є ​​тільки рогівка ока.

10. Сміх є не тільки хорошим засобом проти стресу, але і чудовим ліками для серця. Під час сміху обьем крові, який перекачує серце, збільшується на 20%.

Цікаві факти

Для отримання повідомлень та новин, введіть Ваш email і натисніть кнопку підписатись.

Приєднайтесь до 517 інших підписників

Повідомлення


Територія права