Skip to main content
Вимоги МОЗ до шкільної форми
|

Медичні норми та вимоги безпеки щодо шкільної форми, дитячого одягу і не тільки, затверджено Державними санітарнимиі нормами та правилами. Виконання вимог цих Державних санітарних норм та правил обов’язкове для підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, діяльність яких стосується виробництва та обігу матеріалів текстильних, шкіряних, хутрових та виробів з них.

Шкільну форму дозволяється виробляти із застосуванням змішаних тканин (з вмістом натурального волокна не менше 50%) – для дітей молодших і середніх класів, штучних волокон – для дітей старших класів; блузки і сорочки для дітей молодших і середніх класів дозволяється виготовляти з використанням натуральних тканин, для дітей старших класів – штучних тканин.

Шкільна форма повинна мати покрій, який не буде обмежувати вільні рухи та забезпечить тепловий комфорт організму відповідно до сезону року.

Забороняється:

  • використовувати апрети в матеріалах білизняного асортименту для дітей;
  • забороняється використання відходів текстильного і швейного виробництва для виготовлення дитячих виробів.

Дитяче взуття повинно мати низький каблук. Висота каблука взуття для дітей шкільного віку – до 20-25 мм.

Більше про дитячий одяг можна прочитати в наказі МОЗ України № 1138 від 29.12.2012р. “Про затвердження Державних санітарних норм та правил “Матеріали та вироби текстильні, шкіряні і хутрові. Основні гігієнічні вимоги”.

Для отримання повідомлень та новин, введіть Ваш email і натисніть кнопку підписатись.

Приєднайтесь до 517 інших підписників

Повідомлення


Територія права