Skip to main content
День боротьби з захворюванням на рак молочної залози
|

Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози встановлений в Україні «…з метою активізації діяльності із запобігання виникненню і поширенню захворювань на рак молочної залози, привернення уваги суспільства до цієї проблеми…» згідно з Указом Президента України «Про Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози» від 17 січня 2005 р. № 42/2005. Проводиться щорічно 20 жовтня.

На жаль, саме пізнє виявлення цього захворювання є однією з головних причин того, що (хоча в світі помітна тенденція до зниження смертності – в середньому на 1% за рік) в Україні зростання захворюваності супроводжується високим рівнем смертності. Рак молочної залози діагностується в запущених стадіях у чверті українських пацієнток, і половина з них помирає вже протягом першого року після виявлення.

Не останню роль в пізньому зверненні до лікарів грає непоінформованість суспільства про справжній стан проблеми раку грудної залози, неконтрольований державою стихійний розквіт самореклами «народних цілителів», некомпетентних і, зазвичай, непорядних людей, а не лікарів-професіоналів. Через неправильне лікування хворі упускають час, а хвороба набирає обертів.

Можна впевнено говорити про те, що своєчасна та рання діагностика передпухлинних та пухлинних захворювань у певній мірі гарантує успішність лікування. В першу чергу це залежить від самої жінки, від її обережності, її уваги до власного здоров’я. Треба пам’ятати, що виявлення РМЗ або іншого онкологічного захворювання, не є вироком для хворого. На сучасному етапі розвитку клінічної онкології є всі можливості ефективно боротися із цією недугою. За даними Інституту раку США, при своєчасному виявленні РМЗ можливо вилікувати більш ніж 98% пацієнтів на ранній стадії захворювання і понад 60% всіх хворих на рак молочної залози.

Захворіти на рак молочної залози може будь-яка жінка. А раннє виявлення захворювання — запорука його повного одужання.

Тож дорогі жінки, будьте уважними до свого здоров’я і не нехтуйте візитами до мамолога.

ВікіпедіЯ

Для отримання повідомлень та новин, введіть Ваш email і натисніть кнопку підписатись.

Приєднайтесь до 517 інших підписників

Повідомлення


Територія права