Skip to main content
Тарілка Здорового Харчування від Гарвардської школи здоров’я
|

Тарілка Здорового Харчування, створена експертами з харчування Гарвардської школи громадської охорони здоров’я. Це керівництво для здорового, збалансованого харчування – на тарілці або у вашій коробці для ланча. Прикріпіть копію на холодильник для щоденного нагадування про здорове, збалансоване харчування.

Овочі і фрукти повинні становити основну частину Вашого прийому їжі – ½ тарілки

  • Забезпечте різноманітність кольору і вигляду Вашої їжі і пам’ятайте, що картопля не вважається овочем за Тарілкою Здорового Харчування через негативний вплив на рівень цукру в крові.

Віддайте перевагу цільнозерновим – ¼ тарілки

  • Цілісні і неочищені зернові – цільна пшениця, ячмінь, зерна пшениці, кіноа, вівсянка, гречка, неочищений рис і продукти, виготовлені з них, наприклад, макарони з цільної пшениці, – менше впливають на рівень цукру в крові та інсулін, ніж білий хліб, білий рис та інші очищені зерна.

Сила білка – ¼ тарілки

  • Риба, курка, квасоля, горіхи є здоровими і різноманітними джерелами білка. Їх можна додати в салат і вони добре поєднуються з овочами. Обмежте споживання червоного м’яса і уникайте споживання переробленого, таких як бекон і сосиски.

Корисні рослинні масла – в помірній кількості

  • Вибирайте корисні рослинні масла, такі як оливкова, рапсова, кукурудзяна, соняшникова, арахісова та інші. Уникайте частково гідрогенізовані олії, які містять шкідливі транс-жири. Пам’ятайте, що знижена жирність не завжди означає “корисне.”

Пийте воду, каву або чай

  • Відмовтеся від солодких напоїв, обмежте споживання молока і молочних продуктів до однієї або двох порцій в день, обмежте споживання соку до маленького стакана в день.

Будьте активні

  • Червоний чоловічок, який біжить уздовж Тарілки Здорового Харчування, – це нагадування, що активність також важлива для контролю ваги.

Основне послання Тарілки Здорового Харчування – віддайте перевагу якості харчування.

Вид вуглеводів у вашому харчуванні важливіше, ніж кількість, тому що деякі джерела вуглеводів – такі, як овочі (крім картоплі), фрукти, цільнозернові, бобові – корисніше, ніж інші.

Тарілка Здорового Харчування також радить уникати вживання солодких напоїв, основне джерело калорій – зазвичай з низькою харчовою цінністю.

Тарілка Здорового Харчування заохочує вживання корисних рослинних масел і не встановлює ліміт на щоденний витрата калорій від корисних джерел жиру.

© 2011 Гарвардский университет

Для отримання повідомлень та новин, введіть Ваш email і натисніть кнопку підписатись.

Приєднайтесь до 517 інших підписників

Повідомлення


Територія права