Skip to main content
Про порядок вибору лікаря
|
Наказом Міністерства охорони здоров’я України за №503 від 19.04.2018р., що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 21.03.2018р. за №347/31799 було затверджено Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, який встановлює порядок вибору, заміни та відмову від лікаря та заповнення та подання Декларації.
  1. Пацієнт (його законний представник) має право обрати лікаря, який надає ПМД, незалежно від зареєстрованого місця проживання такого пацієнта.
  2. Пацієнт має право обрати лікаря, який надає ПМД, за умови, що кількість пацієнтів, які вже обрали такого лікаря, не перевищує дві тисячі осіб.
  3. У період тимчасової відсутності лікаря, який був обраний пацієнтом відповідно до цього Порядку, у зв’язку з відпусткою чи іншими обставинами, що зумовлюють тимчасову неможливість здійснювати прийом пацієнтів лікарем, пацієнт має право на отримання медичних послуг у іншого лікаря того самого надавача ПМД без подання нової Декларації.
  4. У разі неможливості обрання лікаря пацієнт має право звернутися до Національної служби здоров’я України (НСЗУ) або його територіальних органів за роз’ясненнями стосовно надавачів ПМД, та для забезпечення пацієнту можливості реалізувати його право на вибір лікаря.
  5. Пацієнт (його законний представник) має право змінити лікаря, який надає ПМД, шляхом подання тому самому або іншому надавачу ПМД нової Декларації відповідно до цього Порядку.
  6. Пацієнт (його законний представник) має право відмовитись від лікаря, який надає ПМД, без обрання нового лікаря шляхом подання заяви про припинення поданої ним Декларації.
  7. Одночасний вибір двох або більше лікарів, які надають ПМД, не допускається.

Для отримання повідомлень та новин, введіть Ваш email і натисніть кнопку підписатись.

Приєднайтесь до 517 інших підписників

Повідомлення


Територія права