Skip to main content
Питання виклику лікаря додому
|

01.07.2018 року набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України № 504 від 19.03.2018 року, яким було затверджено Порядок надання первинної медичної допомоги.

Згідно цього наказу було врегульована послуга надання медичної допомоги вдома.

Відповідно до пункту 7 наказу, первинна медична допомога (ПМД) надається під час особистого прийому пацієнта за місцем надання ПМД.

ПОЯСНЕННЯ: Медична допомога надається у Вашій поліклініці де працює лікар, з яким Ви уклали декларацію.

Лікар з надання ПМД може прийняти рішення про надання окремих послуг ПМД за місцем проживання (перебування) пацієнта або з використанням засобів телекомунікації відповідно до режиму роботи надавача ПМД.

ПОЯСНЕННЯ: Лікар з яким Ви уклали декларацію може прийняти рішення про надання окремих послуг вдома у пацієнта, а може запросити пацієнта до поліклініки. Також лікар може надати консультацію з використанням засобів телекомунікації (телефоном, скайпом тощо).

Рішення про надання ПМД за місцем проживання (перебування) пацієнта не може прийматися лише на підставі віддаленості його місця проживання (перебування) від місця надання ПМД та (або) відсутності у пацієнта коштів на проїзд до місця надання ПМД.

ВИСНОВОК: Відповідно до вищезазначеного, питання виклику лікаря додому вирішується виключно з лікарем.

Для отримання повідомлень та новин, введіть Ваш email і натисніть кнопку підписатись.

Приєднайтесь до 517 інших підписників

Повідомлення


Територія права