Skip to main content
КІР! Лікар інформує
|

КІР – це гостре інфекційне захворювання, яке характеризується інтоксикацією, гарячкою до 400С, запальними процесами з боку дихальних шляхів, кон′юнктивітом, висипом на слизовій оболонці ротової порожнини та плямисто – папульозним висипом на шкірі.

Захворіти на кір можуть і діти (переважно 2-х – 5-ти років), і дорослі, як вакциновані, так і не вакциновані. Але у вакцинованих хвороба протікає не так важко та переважно без ускладнень.

Відповідно до «Календаря профілактичних щеплень», що затверджений наказом МОЗ України №551 від 11.08.2014 року, дитина повинна бути щеплена проти кору дворазово: у 12 місяців та 6 років. Дітям, що не були вакциновані проти кору, паротиту чи краснухи за віком у 12 місяців та в 6 років, щеплення починають робити у будь – якому віці до 17 років 11 місяців 29 днів. Дитина має отримати дві дози з дотриманням між ними мінімального інтервалу введення.

Для профілактики кору в Україні використовуються трикомпонентна вакцина, при застосуванні якої в організмі щепленого формується імунітет проти 3-х інфекцій: корі, краснухи та паротиту. Моновакцина проти кору в Україні відсутня.

Перелік наявних вакцин:

  • КПК (страна – виробник Індія)
  • Тримовакс (страна – виробник Франція)
  • Пріорікс (страна – виробник Бельгія)

Наразі щеплення проти кору дитині можна зробити в дитячій поліклініці за місцем проживання вакциною КПК безкоштовно.

Вакцинація дорослих проти кору проводиться за Вашим бажанням, вакциною, придбаною за власні кошти в аптеках міста Харкова. Консультацію з приводу проведення щеплень можна отримати у лікаря терапевта або інфекціоніста та епідеміолога в кабінеті інфекційних захворювань поліклініки.

МОЗ інформує

Для отримання повідомлень та новин, введіть Ваш email і натисніть кнопку підписатись.

Приєднайтесь до 517 інших підписників

Повідомлення


Територія права