Skip to main content
Всесвітній день хворого
|

Міжнародний день хворого, покликаний привернути увагу людей до проблем, з якими зіштовхуються хворі по всій планеті. Цей день – своєрідний соціальний захід, що проводиться по всьому світі щорічно.

Хворіти – неприємна справа. Вона неприємна ні для кого. З одного боку хвороба приносить хворому тільки страждання, з іншого – вона відволікає масу сил і енергії у здорової частини населення, яка за службовим обов’язком або обставин, змушена миритися з таким станом справ.

Переважна більшість з нас так чи інакше стикалася з цим негативним явищем. Багато хто з нас хворів, або відчуває усю підступність хвороби на собі зараз. У такі хвилини ми розуміємо, як для нас важлива підтримка і турбота тих, хто може її надати. Комусь із нас доводилося доглядати за хворими, хтось робить це постійно, обравши для себе професію медика. Є серед нас і ті, для кого підтримка і догляд за хворими – це святе веління душі.

Ініціював встановлення цього свята Папа Римський Іоанн Павло II. Понтифік визначив метою цього дня – забезпечення кращого догляду за хворими у всіх куточках землі і надання допомоги немічним, які потребують полегшення своїх страждань.

Це свято відзначають саме 11 лютого, оскільки в цей день в місті Лурд (Франція) люди спостерігали явище Богоматері. Вона зцілила стражденних, після чого її почали називати рятівницею хворих.

Для отримання повідомлень та новин, введіть Ваш email і натисніть кнопку підписатись.

Приєднайтесь до 517 інших підписників

Повідомлення


Територія права